nabor

Druhá v Evropě, první na světě. Jedenáct dní stačilo Ellen van Dijk, aby přibrousila formu a kontinentální triumf v silničním závodě doplnila zlatem ze své parádní disciplíny. Prohodila si tak místa se stříbrnou Marlen Reusser. Pódium zkompletovala Annemiek van Vleuten.

Fyzicky první byla v cíli pátá žena mistrovství Evropy, jinak spíše sběratelka úspěchů s nizozemskou smíšenou štafetou, Riejanne Markus. V úvodu však startovala také Ellen van Dijk a (nejen) její mezičasy jasně porážela. Během trati navíc zrychlovala Lisa Klein, jež se v průběžných výsledcích řadila hned na druhé místo. Jisté bylo, že nezazáří Anna van der Breggen, která na sklonku kariéry naposledy a pro ni velmi nezvykle patrá po mystériu ztracené formy a závod se rozhodla vynechat.

Ellen van Dijk tratí opravdu prosvištěla. Dokáže někdo zdolat průměr 50,4 km/h? Schopné konkurence se jevily až Reusser a van Vleuten. Švýcarka na mezičasech těsně dominovala, Nizozemka lehce zaostávala. Fantasticky akcelerující Juliette Labous tušila, že i když v pro ni nepříznivém rovinatém profilu zajela životní časovku, prozatimní stříbro neudrží.

Na bronz ji sesadila už Amber Neben. Pověstný kalifornský ročník 1975 se totiž neomezuje jen na víno. Američanka jako by stále zrychlovala! Stupně přesto i ona měla časově daleko. Annemiek van Vleuten uzavřela startovní pole jízdou lepší přesně o minutu. Její relativní bronzové zklamání zmírnil zlatý úspěch parťačky Ellen van Dijk, protože Reusser v ulicích Brugg došly síly a skončila se ztrátou deseti sekund druhá.

Češky ani Slovenky se závodu neúčastnily.

P. Jméno Tým Čas
1. Ellen van Dijk Nizozemsko 36:05
2. Marlen Reusser Švýcarsko +10
3. Annemiek van Vleuten Nizozemsko +24
4. Amber Neben USA +1:24
5. Lisa Brennauer Německo +1:29
6. Juliette Labous Francie +1:47
7. Lisa Klein Německo +1:52
8. Joscelin Lowden Velká Británie +1:59
9. Riejanne Markus Nizozemsko
10. Alena Amialiusik Bělorusko +2:19

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.